Wellness Alliance inc

ROMANIA


CE ESTE coachingul de sanatate, in ce consta si care sunt beneficiile lui?

Servicii de wellness pentru Clinici medicale si psihologice

Abordare holisticaWELLNESS ALLIANCE sustine un nou model de abordare si ingrijire a bolii : multidimensional, holistic, Minte Trup si Suflet.

WELLNESS ALLIANCE promoveaza Educatia pentru Sanatate la autoritatile legislative( Partide Politice, Primarie, Parlament) si de interes ( Case De Asigurari , Departament de Sanatate Publica, Asociatii de Medici si Asistenți Medicali ) cat si la nivel comunitar ( intalniri de grup ) .

Ea lupta pentru masuri legislative de bunastare si preventie primara, secundara si tertiara si are ca obiectiv initierea de cat mai multe programe de Bunastare Comunitare.

Wellness Alliance ofera Clinicilor Medicale o Consultanta de Bunastare in managementul Bolii Cronice bazata pe Cercetarile Stiintifice.

Beneficii acestor servicii sunt : Imbunatatirea Conditiei si calitatii vietii pacientilor , Reducerea suferintei, agravarilor, recurentelor , necesității de spitalizare si implicit a costurilor.

Exista necesitatea ca aceste programele de bunastare si preventive sa fie acoperite financiar de programele de asigurari de sanatate .

Prin acesta consultanta de bunastare, pacientul cronic este sustinut catre un stil de viata sanatos si rutine sanatoase.

Exista nevoia unei Legislatii care sa ceara caselor de asigurari sa acopere serviciile de bunastare pentru bolnavii cronici , precum: Educatia de Sanatate, Coachingul si Activitatile de Bunastare specifice.

Wellness Alliance ofera Consultanta de Imbunatatire a Spatiului interior si exterior al Clinicii , pentru optimizarea bunastarii fizice si emotionale a personalului si pacienților sai. Spatiul conceput va gazdui clase teoretice , practice, workshop-uri de bunastare, grupuri de suport. Exemple de astfel de clase sunt: clase de fitness pentru gravide, pentru pacienti cu cancer, pacienti cardiaci, clase de relaxare si de managementul stresului, clase de mancat sanatos,cu demonstratii practice, clase pentru diabetici, cardiaci, clase de optimizarea greutatii, clase de meditație, yoga, pilates.

Wellness Alliance ofera consultanta legata de lobby-ul clinicii astfel ca el sa ofere, in masura posibilitatii de spatiu, bauturi si gustari sanatoase pacientilor sai ,pentru a promova bunastarea. Wellness Alliance in colaborare cu clinica poate oferi banere, postere, videouri ce promoveaza bunastarea.

Wellness Alliance ofera si servicii de coaching si educatia de sanatate pacienților cronici atat in persoana cat si la distanta- o varianta ar fi ca prima sedinta sa fie facuta la clinica si apoi sa fie urmata de sedinte individuale la distanta. Sedintele de Coaching constau in stabilirea unor obiective mici, si simple de sanatate si urmarea unor principii generale de viata sanatoasa. Aceste servicii se fac, in anumite situatii, in colaborare cu specialisti psihologi, nutritionisti,...

Wellness Alliance de asemenea are in vedere initierea de grupuri de suport pentru boli cronice conduse de specialisti in domeniu cat si supraviețuitori ai acelor conditii sub forma de Intalniri saptamanale. Ele pot fi grupuri de suport pentru gravide, pacienti cu anxietate, diabet, ..cancer.

Alt serviciu pe care Wellness Alliance il poate oferi Clinicilor Medicale este creerea unor Brosuri educationale pt bolnavii cronici cat si unor banere informative, si videouri cu Principii de Viata Sănătoase pentru conditii cronice .

Ea poate contribui la creerea unui Portal Intern de Bunastare al Clinicii si unor Aplicatii digitale de bunastare care sa educe si motiveze pacientii inscrisi , catre obiectivele lor de bunastare.

Portalul va posta si clasele de bunastare si grupurile de suport

Welllness Alliance ofera pacienților Resurse de bunastare comunitare, digitale, carti si poate crea un departament de wellness al clinicii care sa se ocupe cu aceasta -informarea pacientului de resursele locale existente.

Wellness Alliance face de asemenea legatura clinicii cu furnizorii de servicii specializati . La inceput se face evaluarea expertizei lor de a oferi clase persoanelor bolnave si eventuala lor reinstruire, astfel ca nivelul acestor clase sa fie adaptat capacitatii limitate a participanților. Specificul la asemenea instructori si clase include teme ca : Mindfulness si tehnici de meditatie , managementul stresului, relaxare, nutritie sanatoasa,motivatia miscarii, dans, tai-chi, kinetoterapie,....Alte activitati pe grupuri de boli cronice sa fie cluburi de carte cu discutarea diferielor carti pertinente unor anumite conditii Ele ar fi conduse de un specialist in acea boala si familiar cu accesarea cercetarilor stiintifice in domeniu si a celor mai relevante materiale. 

ce este coachingul de sanatate, in ce etape consta si care sunt beneficiile lui?

Educatia si coachingul de sanatate sunt un parteneriat in care clientul este asistat de coach atat motivational si emotional cat si cu informatii pertinente conditiei sale, extrase din cele mai recente cercetari stiintifice

. Accentul se pune pe suportul motivational , in sensul ca coach-ul are rolul unui antrenor care urmareste progresul clientului sau, il evalueaza in stadiul in care se afla , ii recomanda cai de urmat si il lasa sa isi aleaga ce cale i se potriveste mai bine.

Impreuna ei creeaza obiective de lunga si scurta durata atat legate de sanatate cat si de dezvoltare personala care se intrepatrund.

Coachingul se foloseste cu succes pentru clienti cu boala cronica, ca boala mentala- anxietatea, stresul, depresia, panica- boala cardiaca , probleme cu greutatea...adictiile de toate felurile- fumat, alcool,....Sesiunea durează intre 45 de minute si 1 ora, in functie de necesitatea clientului .

Coachingul si educatia de sanatate sunt accesibile deoarece programarea este imediata si consultatia se poate face din comfortul clientului de acasa; costul unei consultatii este redus ( cam jumatate de pret decat o consultatie psihologica- care este cam 150-200 Ron ) - sedintele se pot face la telefon, online -pe skype,... de recomandat sa fie regulat-o data pe saptamana, indelungat, pentru a avea timp suficient a se lucra pe toate problemele profunde pe care le are de rezolvat , a stabili obiective mari si mici si a stabili rutine noi care aduc vindecarea.

Educatorul si Coach-ul de Sanatate are rolul unui mentor pentru clientul sau- El il sustine emotional pe drumul spre recastigarea sanatatii sale, ii asculta ingrijorarile si ii ofera o perspectiva pozitiva aplicabila imediat si sfaturi concrete luate din știința, fara nici un efect secundar.

Cu el pacientul devine mai pozitiv, proactiv, propriu stapan pe sanatatea sa, mai responsabil, in legatura cu acțiunile sale care ii influenteaza direct sanatatea.

Ce discuta clientul cu educatorul si coachul de sanatate?

In primul rand , discuta despre starea sa prezenta, obstacolele sale, nemultumirile si limitarile curentului tratament.

Apoi coachul il focuseaza pe bine si masurile pozitive pe care le poate implementa progresiv si comfortabil,care sa duca in directia imbunatatirii conditiei sale si chiar si spre disparitia a completa simptomelor deranjante. Clientul va primi chestionare de bunăstare și isi va explora prioritatile si stilul curent de viata-rutinele. Impreuna cu coachul, vor crea prioritati de sănătate pentru următoarele luni. Se vor discuta multiplele aspecte ale sanatatii sale si anume : gandire( mindsetul), activitate fizica, somn, stres si relaxare, nutritie, adictii, ( fumat, alcoolism, droguri ilegale, ...) calitatea vietii , satisfactia din viata profesionala si personala, nivelul de fericire, relatii,...

Vom crea împreună o viziune, un obiectiv sau doua de bunastare si un plan de wellness.

Obiectivele dvs. se vor alege simple, în pași SMART (specifici, măsurabili, realizabili, realisti / relevanti, specifici in timp)

Dupa o sedinta de educație si coaching, clientul se va simti optimist, increzator, confident in puterea sa de a se autovindeca. Sedinta in sine este placuta, pozitiva, focusand atentia clientului pe aspectele pozitive, punctele forte ale sale , si aspiratiile sale adanci legate de sanatate si autoimplinire.

De aceea o sedinta de coaching si educație de sanatate se combina organic cu una de dezvoltare personala multidimensională.

Obiectivul de lunga durata al colaborarii intre un client si coach-ul si educatorul sau de sanatate este ca el sa adopte adopte noi obiceiuri sanatoase, care sa ii imbunateasca conditia .

El astfel nu va trebui sa ramana pe toata viata sclavul unor medicamente sau terapii, ci le va reduce treptat necesitatea, si le va substitui cu activitati sanatoase .

Schimbarea care se va produce ii va aduce o rezolvare profunda a problemelor de sanatate pe care le are si o atenuare a recurentelor si agravarilor lor. Practic el isi va castiga libertatea in fata acestor conditii debilitante si intari puterea de autovindecare a propriului organism. 

PROGRAMATI ACUM O CONSULTATIE 

PRIMA CONSULTATIE GRATUITA


SUNATI LA WHATSAPP 0720 712 516 

Contact 

Wellness Alliance Inc- Romania

whatsapp (0720) 712-516

[email protected]