Wellness Alliance inc

ROMANIA


Ce este coachingul de sanatate si ce beneficii aduce el?

Educatia si coachingul de sanatate sunt un parteneriat in care clientul este asistat de coach atat motivational si emotional cat si cu informatii pertinente conditiei sale, extrase din cele mai recente cercetari stiintifice

. Accentul se pune pe suportul motivational , in sensul ca coach-ul are rolul unui antrenor care urmareste progresul clientului sau, il evalueaza in stadiul in care se afla , ii recomanda cai de urmat si il lasa sa isi aleaga ce cale i se potriveste mai bine.

Impreuna ei creeaza obiective de lunga si scurta durata atat legate de sanatate cat si de dezvoltare personala care se intrepatrund.

Coachingul se foloseste cu succes pentru clienti cu boala cronica, ca boala mentala- anxietatea, stresul, depresia, panica- boala cardiaca , probleme cu greutatea...adictiile de toate felurile- fumat, alcool,....

Coachingul si educatia de sanatate sunt accesibile deoarece programarea este imediata si consultatia se poate face din comfortul clientului de acasa- sedintele se pot face la telefon, online -pe skype,... de recomandat sa fie regulat-o data pe saptamana, indelungat, pentru a avea timp suficient a se lucra pe toate problemele profunde pe care le are de rezolvat , a stabili obiective mari si mici si a stabili rutine noi care aduc vindecarea.

Educatorul si Coach-ul de Sanatate are rolul unui mentor pentru clientul sau- El il sustine emotional pe drumul spre recastigarea sanatatii sale, ii asculta ingrijorarile si ii ofera o perspectiva pozitiva aplicabila imediat si sfaturi concrete luate din știința, fara nici un efect secundar.

Cu el pacientul devine mai pozitiv, proactiv, propriu stapan pe sanatatea sa, mai responsabil, in legatura cu acțiunile sale care ii influenteaza direct sanatatea.

Ce discuta clientul cu educatorul si coachul de sanatate?

In primul rand , discuta despre starea sa prezenta, obstacolele sale, nemultumirile si limitarile curentului tratament.

Apoi coachul il focuseaza pe bine si masurile pozitive pe care le poate implementa progresiv si comfortabil,care sa duca in directia imbunatatirii conditiei sale si chiar si spre disparitia a completa simptomelor deranjante.

Dupa o sedinta de educație si coaching, clientul se va simti optimist, increzator, confident in puterea sa de a se autovindeca. Sedinta in sine este placuta, pozitiva, focusand atentia clientului pe aspectele pozitive, punctele forte ale sale , si aspiratiile sale adanci legate de sanatate si autoimplinire.

De aceea o sedinta de coaching si educație de sanatate se combina organic cu una de dezvoltare personala multidimensională.

Obiectivul de lunga durata al colaborarii intre un client si coach-ul si educatorul sau de sanatate este ca el sa adopte adopte noi obiceiuri sanatoase, care sa ii imbunateasca conditia .

El astfel nu va trebui sa ramana pe toata viata sclavul unor medicamente sau terapii, ci le va reduce treptat necesitatea, si le va substitui cu activitati sanatoase .

Schimbarea care se va produce ii va aduce o rezolvare profunda a problemelor de sanatate pe care le are si o atenuare a recurentelor si agravarilor lor. Practic el isi va castiga libertatea in fata acestor conditii debilitante si intari puterea de autovindecare a propriului organism.