Wellness Alliance inc

ROMANIA


Beneficiile meditatiei asupra sanatatii

Octombrie, 3 2019

Meditația este eficientă pentru bunăstarea generală,

reducerea stresului, precum și in tratarea unei largi varietăți de afecțiuni. Meditația este practicată individual sau ca o componentă a yoga, tai chi, qi qong și alte practici.

Conform (Horowitz, 2010) beneficiile meditației sunt multiple, cum ar fi:

atenuează anxietatea și gândirea ruminativa și crește compasiunea de sine, face ca persoana să aprecieze momentul prezent și focalizează mintea, îmbunătățește conștientizarea de sine, intuitia,liniștea interioara si calitatea vieții.

Meditația este videcatoare în multe condiții cronice de sănătate, cum ar fi in cele cardiovasculare, (prin producerea unor reduceri semnificative ale tensiunii arteriale si pulsului și scăderea riscului de accident vascular cerebral și infarct miocardic), în managementul stresului, diabet, cancer, tulburări cronice de durere, în abuz de substanțe, în comportamente dependente (tulburări obsesive compulsive, jocuri de noroc, etc.)

în condițiile populației tinere: tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție, dizabilități de învățare; în tulburarea de stres posttraumatică, pierderea memoriei, cat si reduce furia, ostilitatea.Beneficiile meditatiei asupra sanatatii

Octombrie, 3 2019